Terug naar nieuwsoverzicht

Travel Clinic biedt coronatest voor reizigers

Wanneer patienten naar het buitenland willen reizen, kan het land van bestemming een coronatest en bijbehorende non-COVID-19 verklaring vereisen. De Travel Clinic Erasmus MC biedt deze test aan, de zogenoemde COVID-19 PCR test.

Sommige landen zien Nederland als een hoog risico land voor COVID-19. Economisch gezien ontvangen de landen ons graag, maar willen ze het risico op import van het nieuwe coronavirus zoveel mogelijk beperken. Met de COVID-19 PCR test wordt vóór de reis aangetoond of iemand besmet is met het nieuwe coronavirus. Als het testresultaat negatief is mag de persoon het land inreizen.

Els van Nood, infectioloog bij de Travel Clinic: ”Er is een grote vraag naar de coronatest voor reizigers. We worden er dagelijks over gebeld. De test is bedoeld voor mensen zonder klachten die op korte termijn op reis gaan. Als specialist op het gebied van reizigersadvisering willen we onze klanten een totaalpakket bieden. Daarom hebben we de COVID-19 PCR test toegevoegd aan onze dienstverlening.”

Hoe werkt het?
Tijdens de test neemt een reizigersverpleegkundige met een wattenstaaf een uitstrijkje uit de neus en keel. Het monster wordt vervolgens verzonden naar ons laboratorium waar het onderzocht wordt op aanwezigheid van het nieuwe coronavirus. Binnen 48 uur is de uitslag bekend en ontvangt de klant per beveiligde mail een verklaring om mee te nemen op reis.

Afspraak maken
Reizigers kunnen bellen om een afspraak te maken: 010-704 5050 (ma.-vrij. 8.30-17.00 uur). Meer informatie is ook te vinden op de website.