Terug naar nieuwsoverzicht

Vaccinatie Twijfeltelefoon wordt Twijfeltelefoon

Vanaf 17 maart is de Vaccinatie Twijfeltelefoon over gegaan in de Twijfeltelefoon. Het telefoonnummer (088-7555777) wordt een preventieplatform waar mensen vragen kunnen stellen over medische vraagstukken.

Vroege opsporing

In de eerste weken is de Twijfeltelefoon te raadplegen voor mensen met vragen over darmkankeronderzoek. De vragen over het coronavaccin kunnen ook nog steeds gesteld worden. Later zal de Twijfeltelefoon ook beschikbaar zijn voor tieners (of ouders/verzorgers) met vragen voer het HPV vaccin.

Gezondheidsverschillen

‘Met de Twijfeltelefoon willen we gezondheidsverschillen in de grote stad verkleinen’, vertelt Robin Peeters, internist in het Erasmus MC en initiatiefnemer van de Twijfeltelefoon. ‘Zowel voor vaccinatie als voor het bevolkingsonderzoek darmkanker geldt: mensen mogen zelf kiezen of ze het willen, maar ik wil graag dat ze hun keuze maken op basis van correcte informatie. Op dit moment doet veel desinformatie de ronde. Zowel over darmkanker, als over COVID-vaccinatie als over HPV-vaccinatie.’

Het telefoonnummer is op maandag tot en met vrijdag bereikbaar tussen 8.30 en 13.00. Op woensdag kun je ook bellen met vragen in de Turkse taal, op vrijdag in het Arabisch.

Het nummer van de Twijfeltelefoon is: 088-7555777