Terug naar scholingsoverzicht

Kinderdermatologie 13 oktober

Jaarlijks stellen Nederlandse huisartsen samen bij in totaal 1,2 miljoen kinderen een huidafwijking vast. Huidafwijkingen staan daarmee op nummer 2 in de ranglijst van meest voorkomende nieuwe diagnosen die de huisarts bij kinderen stelt. Van alle kinderen onder de één jaar oud die we in de huisartsenpraktijk zien, heeft maar liefst 80% een huidafwijking. Onder kinderen tot achttien jaar oud ligt dat percentage op 25%. Dat zijn geen kinderachtige getallen. Gegeven het statistische feit dat een substantieel deel van de kinderen met een huidafwijking bovendien niet bij de huisarts komt, mogen we aannemen dat hun werkelijke aantal nog aanzienlijk hoger ligt dan het aantal dat we zien.

Huidziekten kunnen zwaar drukken op de kwaliteit van leven, en staan bij kinderen tot veertien jaar dan ook in de top 10 van ziekten met de grootste ziektelast uitgedrukt in DALY’s. Het aantal kinderen dat een huidafwijking heeft, in combinatie met de lijdensdruk die ermee gepaard gaat, staat in schril contrast met de hoeveelheid scholing die de huisarts over kinderdermatologie krijgt. Met deze scholing kunt u hier verandering in brengen, en een belangrijk verschil maken voor de kinderen in kwestie. U zult leren wat de meest voorkomende huidafwijkingen bij kinderen zijn, wat u zelf kunt diagnosticeren en behandelen en wanneer en hoe u naar de kinderdermatoloog doorverwijst.

Docent: 

  • Prof. dr. Suzanne G.M.A. Pasmans -bijzonder hoogleraar kinderdermatologie en dermatoloog/immunoloog in het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis-Kinderhaven

Locatie: Rotterdam, Fonteinkerk

Datum: donderdag 13 oktober

Tijd: 18.00-21.00 uur

Inschrijven