Naar info

Aanvraagcriteria

De aanvrager controleert op contra-indicaties en risicofactoren voor het aangevraagde onderzoek en neemt zelf zo nodig relevante maatregelen. Contra-indicaties zijn te vinden op het aanvraagformulier.

De instellingen waarmee de afdeling Radiologie & Nucleaire geneeskunde afspraken heeft voor het aanvragen van een mammografie kunnen aanvragen indienen.

Aanvraagprocedure

Diagnostiekaanvraag Radiologie en Nucleaire Geneeskunde invullen.

LET OP: Ingevulde diagnostiekaanvraag opslaan door op de printknop te klikken en het bestand te versturen naar ‘opslaan als pdf’.

 

Aanvraag en bijlagen tot 25MB digitaal verzenden via de knop ‘Direct diagnostiek aanvragen’ en de optie ‘Aanvraag uploaden’ of mailen, eventueel faxen of per post verzenden.

Grotere bestanden verzenden via XDM of XDS, eventueel op cd-rom per post.  

 

Anesthesie

Voor een röntgenfoto van de borst of een mammo biopt onder anesthesie of sedatie overleggen met de radioloog. De aanvrager is verantwoordelijk voor de organisatie van de anesthesie. 

 

Spoedaanvraag 

Voor een spoedonderzoek (met uitzondering van conventionele radiologie: BOZ, thorax, skeletfoto) altijd overleggen met een radioloog of nucleair geneeskundige door te bellen naar het secretariaat.  

Wat kan u verwachten na aanvragen?

Binnen twee werkdagen wordt het onderzoek gepland en contact opgenomen met de patiënt.

Consultatie

Bij twijfel over contra-indicaties is het mogelijk om te overleggen met de radioloog via het telefoonnummer voor overleg.

Telefoonnummer spoed

010-704 20 06,  telefoniste Radiologie en Nucleaire Geneeskunde 

Telefoonnummer secretariaat

010-704 20 06,                            van 8.00 tot 16.30,            telefoniste Radiologie en Nucleaire Geneeskunde

Telefoonnummer voor overleg

010-704 20 06,                            van 8.00 tot 16.30,            telefoniste Radiologie en Nucleaire Geneeskunde

Verzend/post adres

Erasmus MC

t.a.v. afdeling Radiologie en Nucleaire Geneeskunde,    kamer Ne-5

Postbus 2040

3000 CA Rotterdam

E-mailadres(sen)

mamma.planner@erasmusmc.nl

Fax

010-703 54 82

Afdelingsinformatie

Bekijk afdelingsinformatie