Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
logo voor centrum
Diagnostiek

MRI prostaat met mogelijkheid gerichte prostaatpunctie

Direct diagnostiek aanvragen

Voor dit specialisme zijn ook de volgende instructies beschikbaar: PSMA PET/CT-scan

Aanvraagcriteria

Deze diagnostiek is onder andere bedoeld voor mannen met een initiële verdenking op prostaatkanker, mannen met een eerdere negatieve prostaatpunctie waarbij een hoge verdenking op de aanwezigheid van prostaatkanker is blijven bestaan, of mannen waarbij verdenking van progressie op een eerder gediagnostiseerd prostaatcarcinoom bestaat (active surveillance).

Aanvraagprocedure

Vul het formulier 'Diagnostiekaanvraag MRI prostaat met mogelijkheid gerichte prostaatpunctie' in.

Let op: Indien u het aanmeldformulier downloadt, kan het voorkomen dat de ‘opslaan-knop’ in het formulier niet naar behoren functioneert. Hierdoor wordt het formulier niet opgeslagen. Deze situatie kan mogelijk te wijten zijn aan de internetbrowser die u momenteel gebruikt. Om het formulier alsnog op te slaan, kunt u gebruikmaken van het ‘diskette’-icoontje. 

Aanvraag en bijlagen tot 25MB digitaal verzenden via de knop ‘Direct diagnostiek aanvragen’. Grotere bestanden verzenden via XDM of XDS.

Wat kan u verwachten na aanvragen?

Patiënt zal na het ontvangen van de aanvraag opgeroepen worden voor een afspraak om een MRI te laten maken. De uitslag van de MRI zal telefonisch worden besproken met de patiënt door één van de artsen en de vraag of transperineale prostaatbiopten geïndiceerd zijn zal worden beantwoord. In het geval dat het nodig is transperineale prostaatbiopten af te nemen, zal er een afspraak worden gemaakt.

De prostaatpunctie wordt alleen op maandag uitgevoerd.

Zodra de pathologie uitslag bekend is zal er een conclusie en advies worden opgesteld. U als aanvrager ontvangt de resultaten vervolgens per mail.

Consultatie

Voor overleg mailen of het telefoonnummer voor overleg bellen.

Contactinformatie

Telefoonnummer voor overleg

06-50 03 31 16, wo/do/vr van 8.30 tot 16.00

Bij geen gehoor:

010-704 28 81, polikliniek urologie, vragen naar het Prostaatcentrum ZWN

E-mailadres(sen)

prostaatcentrum@erasmusmc.nl

Afdelingsinformatie

Bekijk afdelingsinformatie